lassebloggen.blogg.se

Grönsaksdrinkar och andra nyttiga saker i 3 månader

Publicerad 2013-12-19 17:39:49 i Allmänt,

I hela mitt liv hatade jag grönsaker; det var kaninmat och jag
ansåg att det var ingen mat för mig. När min dåvarande hustru
åt en tallrik sallad högg jag in på ring falukorv och en sexpack
folköl, det var grejer det tyckte jag. Mitt liv var kantat med
skräpmat och en sup till maten på lördagarna
Men tiderna förändrades. Nu var jag cancerpatient med ett
hängande dödshot över mig
 
Efter att ha läst många berättelser om människor som hade botat
sig själv med vegetarisk mat. De påstod att kroppen var själv-
läkande  och många hade ätit sig friska. I väntan på att dom 10
veckorna skulle gå kunde jag väl testa grönsakerna
 
För det första behövde jag en Juicemaskin som kunde pressa
grönsakerna till grönsaksdrinkar. Jag fick tag på en maskin på
Siba för 399 kronor, mer hade jag inte råd med
 
Varje dag gick det åt en massa grönsaker 1 kg morötter, stjälkselleri
äpplen ingefära. Det skulle inte vara möjligt att äta så mycket grönsaker,
men det här blev i koncentrerad form. Förutom det åt jag en skål med
sallad, gurka tomater blandat med lite olja
 
Sockret hade jag skippat, frånsett att jag åt lite bröd. Fick tag i bröd med
bara 1,1 % sockerarter. Att hitta bröd helt utan socker var inte möjligt
Ibland kokade jag några potatisar och ibland lite kyckling. Vitt kött är
lättsmält. Till detta drack jag grönt The som är en bra antidoxiant
Många avstår från kaffe, men inte jag. Någon måtta får det väl vara
Kaffe och snus är ett måste
 
Konstigt nog blev man inte särskilt hungrig, blev jag det tog jag några
potatisar. Till kaffet tog jag vispgrädde eftersom det var mindre socker,
mjölk använde jag inte på grund av mjölksockret
 
Efter två månader hade jag gått ner till 87-88 kg, vägde tidigare 94. Jag
kände att jag mådde bra av viktminskningen. Ibland tog jag promenader
Eftersom jag fick sjukdomen KOL 2004 var det ansträngande att promenera.
I våras gick jag till Sporthallen c:a 200 meter och på vägen tillbaka var jag
tvungen att stanna och vila vid bilen jag hade på parkeringen och kunde sedan
efter en stund fortsätta
 
Efter mitt liv med grönsakerna upptäckte jag att jag orkade gå längre sträckor,
först gick jag till Brandstationen fram och tillbaka, blir 600 meter, efter 1 vecka
ökade jag promenaden till järnvägen, det blev en kilometer fram och tillbaka
Jag kände att det var inte alls ansträngande. Hade kunnat gå minst 2 kilometer
till, men jag ville inte. Gillar egentligen inte att promenera. Hatar det
Det skall dock tilläggas att min KOL är inte den värsta. Kan hantera den bra
Blir sällan riktigt andfådd, bara när jag ska ta mig  uppför trapporna på tredje
våningen.
 
En annan upptäckt jag gjorde var att matsmältningen blev mycket bättre av
mitt grönsaksätande. Jag har ju stomi, så jag har full koll på hur matsmältningen
När jag tidigare ätit vanlig husmanskost, lite tyngre mat kan det dröja flera
dagar innan det kommer något i stomin. Det betyder att en del av maten
stannar i tjocktarmen. Och där ligger den tillsammans med alla bakterier som
bildas plus alla gifter från charkvaror, nitrit bland annat. Det är inte alls bra
 
Denna upptäckt jag gjorde förklarar varför jag fick cancer i tarmen. Under
många år hade jag ätit kött som var hårt stekt och det spelar ingen roll om
det är rött kött eller inte. Om inte matsmältningen fungerar som den ska
blir det problem. Och jag är säker på att många har samma problem. Detta är en
viktig upptäckt jag har gjort
 
Varannan tugga kött vi äter kommer från andra EU-länder, det snackas mycket
om EU:s gränsvärden, men hur lätt är det inte att kringgå den, så länge det
handlar om vinster kommer det att fuskas. Hela EU är infekterat av bakteriehärdar,
den saken är klar. Även om det finns gränsvärden kan detta värde ligga för högt,
det är antagligen väl tilltaget till producenternas fördel
 
Nu pratas det om att folk köper bara 3% ekologiskt. Och dom stora livsmedels-
kedjorna tycker att maten ska kosta mer. Faran i detta kan vara att de stora
kedjorna myglar åt sig den höjningen om den skulle komma till stånd
 
Om nu köttpriserna ska höjas ska inte livsmedelkedjorna ha den höjningen. De
ska inte ha fem öre till. Så är det med den saken. Pengarna ska gå till
ekologiska odlingar. Då kan odlarna ha råd att anställa folk som rensar
manuellt i odlingarna utan att behöva använda miljögifter. alla som vill arbeta
kan jobba med att rensa land som vi gjorde förr. Samtidigt blir arbetslösheten
löst och det kommer människorna till gagn. Ett giftfritt samhälle
 
Slutkontentan av mitt liv med grönsaker blev att jag blev friskare och piggare,
men att det skulle ta bort några tumörer har jag svårt att tro. Problemet är
upptagningen i blodbanorna som kan nå cellerna. Men det är något för
forskningen att ta reda på. Det behövs mera samarbete mellan som jobbar
med sjukdomar och folk som jobbar med hälsa och ett friskare liv
 
Dom alternativa metoderna är i underläge eftersom de har inte samma
mätinstrument som den vanliga sjukvården har. Skolmedicinen har enorma
resurser. Nya bygget vid karolinska kostar en miljard. Det är det jag menar
att det går som en lus på en tjärad sticka. Skolmedicinen borde ha kommit längre.
Jag tvivlar inte på att forskarna vill väldigt mycket. Men de har ingen beslutande rätt.
De måste följa Läkemedelsfabrikanterna. Det verkar som det dras ut på tiden
för att säkerställa vinsterna. Detta med vetenskapligt bevisat är jag mycket tveksam
till. Helt klart sker det misstag även inom skolmedicinen, flera års arbete kan bara
försvinna i tomma intet. Det fördröjer hela processen att ta fram bra mediciner
 
Just nu pågår det en rejäl satsning på unga forskare, varje forskare får flera miljoner
att använda. Frågan är bara hur ägarna till fabrikerna tänker. Det är väl inte bara
ideellt tänkande. Det är inte så lätt att veta för en lekman. Pengarna styr en väldig massa
så är det bara
 
Ja, resultatet av mitt grönsaksätande vet jag. Efter senaste röntgen visades det sig att
de fortsätter att växa, men inte så våldsamt mycket. är helt säker på detta att hade
jag fortsatt med sockret och vanlig mat hade ökningen varit åtskilligt större. Det
är möjligt om jag hade tredubblat vitaminkickarna kanske det hade räckt hela vägen
 
Men jag följde den ursprungliga planen att mitt experiment skulle pågå dessa 10
veckorna. Att jag nu tror på cellgifterna måste jag göra. Och jag har fått det
bevisat att jag har inga problem att klara biverkningarna. Jag tror att cancercellerna
får ge vika för min vilja. Det vet jag.
 
 

Kommentarer

Postat av: Spanaren/Ann-Britt

Publicerad 2013-12-28 12:46:40

Intressant igen och jag tror på att äta så ren mat som möjligt.

Min styvpappa har KOL men pga. hans fina fysik så orkar han gå ganska så långa promenader mm. Äter ganska så vettigt också *ler*

/kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

lars erik larsson

bor i Västerås mitt yrke golvläggare skriver - böcker på gång

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela